divendres, 17 de juny del 2011

Carnisseria Porté-Estop comercialitza corders de la raça xisqueta


Carnisseria Porté-Estop de Vilaller (Alta Ribagorça) comercialitza corders de "Raça Xisqueta"

Ovella Xisqueta

Ovella Xisqueta

Aquesta raça és un ecotipus local d'ovella adaptada a les valls i camins de transhumància del Pirineu lleidatà que, tot i que va patir una recessió molt important, s'ha intentat recuperar en els darrers anys.

Carnisseria Porté-Estop de Vilaller (Alta Ribagorça) comercialitza corders de "Raça Xisqueta"
1
Distintiu:
És de color blanc i pigmentació centrífuga característica, resistent i activa, amb unes aptituds maternals molt desenvolupades que li permeten criar de forma òptima un corder o xai d’excel·lent qualitat. És molt resistent, i el morro petit li permet aprofitar fins a la base les pastures més dolentes, entre les pedres. El sistema de criança productiva més utilitzat continua essent l’extensiu tradicional.
Categoria: Carn.
Propi de: Cerdanya, Ripollès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d'Aran
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:
La seva carn es distribueix en algunes carnisseries properes a les zones on es crien aquestes ovelles. ( Carnisseria Porté-Estop, a Vilaller)
Atributs i propietats nutricionals:
La carn ovina es pot considerar vermella o blanca segons l'edat i l'alimentació que ha rebut l'animal. És un dels animals amb major percentatge de greix, concentrada en algunes parts com les costelles, i és principalment saturat. En animals joves es concentra sota la pell i es pot eliminar fàcilment, en canvi, en animals més grans es troba entre el múscul. Com la resta de carns és una bona font de vitamina B12 i B2 i de minerals com ferro, fósfor i zinc.

dijous, 16 de juny del 2011

Especejament del corder de Vilaller (Alta Ribagorça)

  • Espatlla corder pel forn
ESPATLLA DE CORDER DE VILALLER PEL FORN

Situació del poble de Vilaller (Lleida)

Situació del poble de Vilaller (Lleida)



Productes de la Carnisseria Porté - Estop

Productes de la Carnisseria Porté - Estop

Tenim tot tipus de productes càrnics naturals i procedents de l'Alta Ribagorça Catalana i Aragonesa. Tenim corderet del país, vedella del Pirineu, embotits, pernils, patés, queviures i una selecció de vins i licors del Pirineu.

Vista interior de la Carnisseria Porté - EstopComprem la carn als pastors de la zona i els sacrifiquem a l'escorxador del nostre poble. Nosaltres mateixos realitzem el sacrifici o el supervisem i controlem, ja que ens encarreguem de l'escorxador. Després de controlar el procés, ho comercialitzem tot a la nostra carnisseria.

Tenim un petit Obrador, on fem la "llongonissa fresca" totalment natural i sense cap mena d'additiu.Obrador de la Carnisseria. Realitzem les nostres llonganisses fresques de manera natural i sense aditius

Venem vedella natural del Pirineu català i aragonés amb certificació oficial, el que assegura l'alta qualitat de la carn i la seva procedència.

Recentment hem augmentat el nostre negoci familiar, fent una petita ampliació de la carnisseria que ens permet vendre altres tipus de productes a banda de la carn.

Pots venir a comprar queviures, disfrutar amb la fruita fresca de la nostra paradeta i deleitar-te amb la nostra selecció de vins i licors del pirineu per acompanyar. També fem menjar preparat per encàrrec.

Vins i Licors del Pirineu // Fruiteria // Queviures

Carnisseria Porté-Estop. Cicle complert del corder

Carnisseria Porté-Estop de Vilaller (Alta Ribagorça) realitza el cicle complet del corder.
A la Carnisseria Porté - Estop, situada a Vilaller (L'Alta Ribagorça), la nostra família porta en l'ofici de la carn des de 1976. Ens encarreguem de realitzar, controlar i supervisar tot el procés del corder.
Comprem els corders als pastors de l'Alta Ribagorça catalana i aragonesa, els sacrifiquem a l'escorxador del nostre poble (Vilaller) i finalment ho comercialitzem a la nostra Carnisseria.
Tenim corderet del país, vedella del Pirineu, embotits, pernils, patés, queviures i una selecció de vins i licors del pirineu. Mira al nostre apartat de productes.

dimecres, 15 de juny del 2011

Per què s'ha de potenciar el consum de proximitat a la Ribagorça?


Consum de proximitat

Quan es parla de consum de proximitat es fa referència a la distància entre el punt d'origen i el de consum del producte; té també a veure amb l'estacionalitat i la qualitat, en el sentit de poder consumir el producte fresc, de temporada, amb les propietats nutritives i organolèptiques més bones. Proximitat té també a veure amb l'accessibilitat a la informació del producte, el seu origen, com s'ha elaborat, els canals que ha seguit, etc., així com en la creació de sinergies entre el productor i el consumidor.

Optar per un consum de proximitat, suposa consumir productes i serveis fets en el nostre entorn territorial més proper. D'aquesta manera s'ajuda a reforçar l'economia local i a reduir la despesa energètica que produeix el transport de productes d'un continent a un altre.

Els beneficis que ens aporta la compra de proximitat, tal com estableix l'Agència Catalana de Consum són:

* Tenim un coneixement més directe de la procedència dels productes, que ens permet consumir amb garanties de seguretat i qualitat més grans.

* Exercim un consum mediambiental més sostenible, en reduir els costos energètics de transport dels productes procedents d'altres zones més allunyades.

* Contribuïm al manteniment de petites explotacions familiars, agràries i ramaderes, alhora que evitem l'abandonament de les zones forestals.

* Afavorim la conservació d'espècies agroalimentàries autòctones en perill de desaparició.

* Contribuïm al creixement i desenvolupament del nostre país.

"Llonganissa de Rovellons". Porté-Estop. Vilaller (Alta Ribagorça)

 


"Llonganissa de Rovellons". Porté-Estop. Vilaller (Alta Ribagorça)
Els rovellons estan collits a Vilaller!