divendres, 17 de juny del 2011

Carnisseria Porté-Estop comercialitza corders de la raça xisqueta


Carnisseria Porté-Estop de Vilaller (Alta Ribagorça) comercialitza corders de "Raça Xisqueta"

Ovella Xisqueta

Ovella Xisqueta

Aquesta raça és un ecotipus local d'ovella adaptada a les valls i camins de transhumància del Pirineu lleidatà que, tot i que va patir una recessió molt important, s'ha intentat recuperar en els darrers anys.

Carnisseria Porté-Estop de Vilaller (Alta Ribagorça) comercialitza corders de "Raça Xisqueta"
1
Distintiu:
És de color blanc i pigmentació centrífuga característica, resistent i activa, amb unes aptituds maternals molt desenvolupades que li permeten criar de forma òptima un corder o xai d’excel·lent qualitat. És molt resistent, i el morro petit li permet aprofitar fins a la base les pastures més dolentes, entre les pedres. El sistema de criança productiva més utilitzat continua essent l’extensiu tradicional.
Categoria: Carn.
Propi de: Cerdanya, Ripollès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d'Aran
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:
La seva carn es distribueix en algunes carnisseries properes a les zones on es crien aquestes ovelles. ( Carnisseria Porté-Estop, a Vilaller)
Atributs i propietats nutricionals:
La carn ovina es pot considerar vermella o blanca segons l'edat i l'alimentació que ha rebut l'animal. És un dels animals amb major percentatge de greix, concentrada en algunes parts com les costelles, i és principalment saturat. En animals joves es concentra sota la pell i es pot eliminar fàcilment, en canvi, en animals més grans es troba entre el múscul. Com la resta de carns és una bona font de vitamina B12 i B2 i de minerals com ferro, fósfor i zinc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada