divendres, 15 de març del 2013

Productes de la carnisseria Porté-Estop a la Fira de Mollerussa 2013. Campanya "Aliments del territori i tu"


 


Tot el territori de Lleida s’uneix a la campanya de la Diputació “Aliments del territori i tu”, que s’inicia a la Fira de Sant Josep

La Diputació, tots els Consells Comarcals, el Conselh Generau i el projecte Gustum, junts per donar a conèixer prop de 200 productes de proximitat en una aposta pel consum intern com a sortida a la crisi
La Diputació de Lleida promocionarà els productes agroalimentaris de proximitat de les comarques de Lleida a la 141ena Fira de Sant Josep de Mollerussa, a través de la marca “Aliments del territori i tu”.
La corporació, juntament amb el projecte Gustum, els consells comarcals de la demarcació i el Conselh Generau d’Aran impulsaran una acció conjunta per promocionar els productes alimentaris lleidatans.
Es tracta d’un espai conjunt de 340 metres quadrats al pavelló firal B, on hi haurà representats prop de 200 productes de punts de la demarcació, i que comptarà amb un espai central de dinamització impulsat pel projecte Gustum, una iniciativa del Consorci Leader Urgell-Pla d’Urgell, que es va iniciar l’any 2010 i que actualment engloba un centenar de productors i la seva agenda d’accions incorpora d’una manera activa els restauradors del territori, amb la voluntat que facin també de prescriptors dels productes locals.

Són productes provinents de 98 municipis lleidatans. Es tracta de productes artesans, alguns ecològics, fets amb productes de la terra, que aprofiten els recursos agraris i ramaders propis de les comarques de Lleida.
Els sectors que tenen més representació són el de la carn i embotits, els formatges i productes lactis, i els vins i licors. Entre els productes presents a través dels consells comarcals, hi podem trobar productes ecològics de l’Alta Ribagorça; cervesa artesana de la Cerdanya; vi de les Garrigues; tòfona negra de la Noguera; ecoxocolata amb espècies del Pallars Jussà, vedella ecològica del Pallars Sobirà, licor i vinagre del Pla d’Urgell; bolets de cultiu de la Segarra, fruita del Segrià, hortalisses ecològiques del Solsonès, galetes artesanes de l’Urgell, patè i caviar de la Val d’Aran, o herbes aromàtiques de l’Alt Urgell.
L’objectiu d’aquesta acció és posar en valor el producte de proximitat i més encara en moments de contracció econòmica, contribuint a posar en valor els productes de les nostres comarques i les persones que els fan possibles.
Per donar-los a conèixer, a banda de l’exposició permanent dels productes, la Diputació ha impulsat l’organització de 24 accions gratuïtes diàries en un espai al mateix estand, que dinamitzarà el projecte Gustum durant els quatre dies de duració de la Fira de Sant Josep.
Accions que consistiran, principalment, en tastos i activitats relacionades amb la cuina i que duran a terme productors i restauradors lleidatans com ara el sommelier Rodrigo Cebrian, el cuiner Joel Castanyé del Restaurant Resquitx, i els productors el Mas Blanch i Jover, el Celler Clos Pons, el restaurant Cal Xirricló, el restaurant el Castell o el restaurant la Manreana i Miravall.
Entre les activitats previstes s’inclou una acció amb alumnes d’entre 6 i 12 anys de diferents escoles, consistent en un taller pedagògic i gastronòmic, per tal d’inculcar-los bons hàbits alimentaris i els avantatges de la cuina de proximitat a través de la mà de l’empresa Petit Xef.
El president de la Diputació, Joan Reñé, a més, serà l’encarregat de cloure la 141ena edició de la Fira de Sant Josep. També assistirà a l’acte d’inauguració.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada